• 03 759 39 03
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Klavir

Klavir

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Klavir je instrument, ki je eden od nosilcev razvoja klasične glasbe. Evropska zgodovina, umetnost in kultura so področja, ki opisujejo in definirajo naše bistvo ter vrednote. Klasična glasba s klavirsko vred je pomemben del tega sistema. Pouk klavirja je mnogo več, kot le razvoj neke veščine, neposredno vpliva na razvoj mlade osebnosti in ji pomaga najti mesto v prostoru in času.

Klavirski oddelek naše glasbene šole obiskujejo učenci od 7. leta starosti dalje. Postopoma začnejo spoznavati umetnost izvajanja skladb na instrumentu. Razvijajo doslednost pri delu in delovne navade, koncentracijo in sposobnost javnega nastopanja. Seznanijo se z različnimi možnostmi skupinskega muziciranja: od igranja štiriročno, igranja v raznih komornih sestavih, ki delujejo na šoli ter imajo možnost korepetiranja (spremljajo s klavirjem svoje prijatelje, ki igrajo druge instrumente npr. flavto, trobento, violino…).

Učenci se redno udeležujejo regijskih, državnih in mednarodnih tekmovanj, s katerih se vračajo s priznanji in najvišjimi ocenami.

Po končanem izobraževanju na nižji glasbeni šoli, imajo možnost nadaljevati šolanje na srednji stopnji (konservatorij za glasbo v Mariboru in Ljubljani, glasbene gimnazije npr. v Celju, Velenju). . .

zapisala Franja Kmetec, mag. art.


© 2021 Glasbena šola Slovenske Konjice. Vse pravice so pridržane. Izdelal: Maksima Web art