• 03 759 39 03
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Nastop citrark in citrarskega orkestra GŠ Celje

V sredo, 10.4.2024, smo v Koncertni dvorani Glasbene šole Slovenske Konjice poslušali nastop Citrark in Citrarskega orkestra GŠ Celje. Tokratni nastop se je odvil v znamenju sodelovanja med Glasbeno šolo Slovenske Konjice, Glasbeno šolo Celje in I. gimnazijo v Celju. Z raznolikim programom so se predstavile štiri solistke pod mentorstvom učiteljice Franje Janež, in sicer Brina Kropec in Tjaša Zlodej iz GŠ Slovenske Konjice, Inara Šket iz GŠ Celje ter Neža Drame iz I. gimnazije v Celju, v sodelovanju z GŠ Celje.

V drugem delu nastopa smo slišali avtorske skladbe in priredbe skladb različnih zvrsti, ki jih je zaigral Citrarski orkester Glasbene šole Celje, pri katerem sodelujejo učenci in učenke Glasbene šole Celje in dijakinje I. gimnazije v Celju, učiteljic Irene Anžič in Franje Janež. Orkester od začetka šolskega leta deluje pod taktirko učiteljice Irene Anžič. V tem šolskem letu v orkestru sodeluje tudi učenka Glasbene šole Slovenske Konjice, in sicer Tjaša Zlodej. Do sedaj so v sklopu sodelovanja nastopili že v Glasbeni šoli Celje, tokrat v Glasbeni šoli Slovenske Konjice, v maju jih čaka pa še nastop v Narodnem domu v Celju.

Dogodek v znamenju citer in sodelovanja med glasbenimi šolami nam bo še kako ostal v spominu, vsekakor pa nam je nadvse polepšal večer in prikazal kako raznolik inštrument so citre.

© 2024 Glasbena šola Slovenske Konjice. Vse pravice so pridržane. Izdelal: Maksima Web art