• 03 759 39 03
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Izšel je Zbornik ob 70 letnici delovanja Glasbene šole Slovenske Konjice

Izšel je Zbornik ob 70 letnici delovanja Glasbene šole Slovenske Konjice

Ocena uporabnika: 4 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda neaktivna
 

PRAZNOVANJE 70 LETNICE DELOVANJA GLASBENE ŠOLE SLOVENSKE KONJICE ZAKLJUČUJEMO Z IZDAJO ZBORNIKA IN ZGOŠČENKE

Uredniški odbor za pripravo in izdajo Zbornika ob praznovanju 70 letnice glasbene šole Slovenske Konjice je odlično opravil svoje delo. Kot je bilo dogovorjeno na prvem sestanku v mesecu septembru, smo ujeli časovnico in izdelek pripravili za tisk do dogovorjenega datuma, začetek meseca decembra. Zbornik smo dali v tisk v prvem vikendu, to je 6.12.2020.

Zbornik je sestavljen iz uvodnega dela, nagovora ravnatelja Branimirja Klevžeta, vseh županov občin ustanoviteljic (Slovenske Konjice – Darko Ratajc, Zreče – Boris Podvršnik, Vitanje – Slavko Vetrih) in bivše ravnateljice Olgice Zbičajnik. V prvem delu zbornika smo se sprehodili po malo daljši zgodovini, v drugem delu pa posvetili zadnjemu desetletju. Po predstavitvi oddelkov smo na koncu Zbornika predstavili tudi izbor fotografij iz celega obdobja ter ga zaključili z lepimi mislimi naših bivših učencev.

Poleg uredniškega odbora (Bojana Matavž, Andreja Obrul, Jasmina Dajčman, Sandrine Zemljak in Damijana Blažič – učitelji) so zbornik oblikovali Blaž Prapotnik – Epigraf  (oblikovni del), Milena Brečko Poklič (tekst) in odgovorni urednik Branimir Klevže, ravnatelj. Naslovnico je prispeval priznani konjiški umetnik Milan Lamovec – Didi (redesign Blaž Prapotnik), fotografije foto Nareks, foto Brbre in zasebni arhiv Glasbene šole Slovenske Konjice, lektorski del je opravila Urška Stani.

Zbornik si lahko pogledate v elektronski obliki digitalne knjižnice NUK, pri kateri najdete tudi izvode v fizični obliki. Naklada 300 izvodov.

V istem času smo izdali tudi zgoščenko, na kateri smo predstavili naše učence v zadnjem desetletju. Zgoščenka je nastala v sodelovanju s studiem Fancy – Music (Matej Kovše).  Naklada 250 komadov.

Veseli smo, da je za nami opravljeno veliko delo. Verjamem, da je izdaja Zbornika velikega pomena za vse nas, še posebej za naše bodoče rodove, ki se bodo lahko v tiskani in elektronski obliki  seznanili z delovanjem Glasbene šole Slovenske Konjice vse od samega začetka pa do danes (1950 – 2020).

Iskrena hvala vsem, ki ste sodelovali pri pripravi in izdaji.

Kdo ve, mogoče se pa najdete nekje med zapisom ali fotografijami . . . . 

Želim vam prijetno branje.

Branimir Klevže, ravnatelj

 

RASTEMO Z VAMI – 70 LET GLASBENE ŠOLE SLOVENSKE KONJICE . . . Prenos PDF zbornika TUKAJ!

ZBORNIK - ELEKTRONSKA IZDAJA NA dLib . . .  TUKAJ!!

 

Zbornik in zgoščenka sta namenjena zgodovinskemu zapisu in nista za prodajo.


© 2024 Glasbena šola Slovenske Konjice. Vse pravice so pridržane. Izdelal: Maksima Web art