• 03 759 39 03
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Radio Štajerski val o naši obletnici.

70 let Glasbene šole v Slovenskih Konjicah

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Pred 70 leti so v Slovenskih Konjicah dobili glasbeno šolo. Obletnico bodo proslavljali z več dogodki skozi vse leto. Ob tem pa smo ravnatelja Branimirja Klevžeta povprašali o glasbi, ljubezni do nje in tem, kako vzgajati poslušalce dobre glasbe.

Glasbena šola Slovenske Konjice letos praznuje 70 let. Leta 1950 jo je obiskovalo 20 učencev, danes se različnih glasbil pri njih uči 340 učencev. Prav vse večji vpis ravnatelj Branimir Klevže šteje med glavne uspehe konjiške glasbene šole od njenih začetkov do danes. Izpostavlja pa tudi uspehe njihovih učencev:

V znamenju 70-letnice bo vse leto 2020. Vanj so vstopili s prenovljeno spletno stranjo, načrtujejo širitev v Dvorec Trebnik, kjer urejajo pet učilnic, novembra bodo obletnico proslavili s svečano akademijo. V prazničnem letu pa tudi prvič pripravljajo abonmajske koncerte. Prvi bo ta četrtek, na njem bo nastopil trobilni kvintet Akademije za glasbo iz Ljubljane.

O pomenu glasbenega izobraževanja smo ob 70-letnici glasbene šole povprašali Branimirja Klevžeta. Pa tudi o tem, zakaj moramo glasbo znati poslušati in kakšna glasba je dobra glasba. Prisluhnite mu v spodnjem posnetku, z njim se je pogovarjala Tina Murko Gajšek. (TMG)


© 2021 Glasbena šola Slovenske Konjice. Vse pravice so pridržane. Izdelal: Maksima Web art