• 03 759 39 03
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

O nas

O nas

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

GLASBENA ŠOLA SLOVENSKE KONJICE
Občina Slovenske Konjice ni samo mesto cvetja in vina, ampak tudi mesto glasbe.

Dolgoletna tradicija dela z mladimi glasbeniki sega v daljno leto 1950.
Na samem začetku je šolo vodil g. Franc Rozman z dvajsetimi učenci, za njim  ga. Nada Vrhovšek Šelih, Fanika Medven, nato zopet Nada Šelih, Adela Pečovnik, Alojz Krajnčan in Olgica Zbičajnik.


Šola se je sprva selila iz Mladinskega doma v Dom kulture in nazaj,  sčasoma je pridobila svoje prostore v konjiški graščini od KZ Slovenske Konjice. Tam je delovala do leta 1977, v mesecu decembru pa se je preselila v samo mestno jedro, kjer je vzgajala in izobraževala mlade glasbenike vse do leta 2002.

Na začetku drugega desetletja samostojne Slovenije (leta 2002) so učenci in pedagogi Glasbene šole Slovenske Konjice pridobili težko pričakovane nove prostore nad Osnovno šolo Pod goro. V novi, moderni glasbeni šoli se vsako leto izobražuje več kot 300 otrok vseh treh občin ustanoviteljic – Slovenske Konjice, Zreče in Vitanje.

Lokacije Glasbene šole Slovenske Konjice od leta 2020 naprej: 

  1. Matična šola Slovenske Konjice (Nad OŠ Pod goro)
  2. Dislocirana enota Trebnik
  3. Dislocirana enota Zreče (OŠ Zreče)
  4. Dislocirana enota Zreče (Večnamenska dvorana)
  5. Dislocirana enota Vitanje (OŠ Vitanje)

V času pred samostojno Slovenijo je šolo uspešno vodil Alojz Kranjčan, za njim je vodenja zavoda prevzela ga. Olgica Zbičajnik, vse do leta 2013.  V njenem obdobju ravnateljevanja je šola pridobila nove prostore. Od šolskega leta 2013/2014 naprej je ravnatelj konjičan Branimir Klevže.

Glasbena šola Slovenske Konjice z dolgoletno tradicijo izobraževanja mladih glasbenikov se lahko pohvali z velikim številom glasbenikov, ki so glasbeno izobraževanje nadaljevali na srednji in visoki stopnji glasbenega izobraževanja. Nekaj se jih je vrnilo in danes poučujejo novo mlado generacijo glasbenih navdušencev.
Večje število naših bivših in sedanjih učencev uspešno sodeluje v različnih glasbenih skupinah, pihalnih godbah, pevskih zborih in svojo ljubezen do glasbe  uspešno prenaša na naslednje rodove. Ponosni smo na vse, ki so del naše zgodovine in sedanjosti.

Z glasbo je svet lepši in prijaznejši!

Glasbena šola Slovenske Konjice, Tattenbachova ulica 1a, 3210 Slovenske Konjice
Telefon: 03 759 39 03
E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.; Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Spletni naslov. www.gsslovenskekonjice.si
https://www.facebook.com/glasbena.sola.slov.konjice/
Davčna številka. 70401268, Transakcijski račun. SI56 013146030713123, Matična številka: 5087767
Šifra proračunskega uporabnika: 71315, Šifra dejavnosti: 85.520


© 2024 Glasbena šola Slovenske Konjice. Vse pravice so pridržane. Izdelal: Maksima Web art