• 03 759 39 03
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Nauk o glasbi in solfeggio

Nauk o glasbi in solfeggio

Nauk o glasbi in solfeggio

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Nauk o glasbi je v glasbeni šoli obvezen stranski predmet. Nekateri mu rečejo kar teorija, kar pa je do tega samostojnega predmeta krivično, saj so teoretična znanja in zakonitosti le delček tega kompleksnega predmeta.

Na Glasbeni šoli Slovenske Konjice poteka v šolskem letu 2019/20 pouk nauka o glasbi v dvajsetih oddelkih od prvega do šestega razreda (nižja stopnja glasbene šole) in v dveh oddelkih Solfeggia (višja stopnja glasbene šole). Učenci pri predmetu solfeggia izpopolnjujejo in poglabljajo svoja znanja, ali pa se pripravljajo na sprejemni preizkus za nadaljnje šolanje na srednji stopnji glasbenega izobraževanja.

K Nauku o glasbi je v šolskem letu 2019/20 vpisanih 249 učencev, k predmetu Solfeggia pa je vpisanih skupaj 17 učencev. Nauk o glasbi in solfeggio poučujta učiteljici Damijana Blažič in Dora Ožvald, ki je tudi učiteljica Glasbene pripravnice in pevskega zbora.

Omeniti je potrebno, da predmet nauka o glasbi tako kot solfeggiio zahtevata veliko samostojne vaje-učenja, ponavljanja, utrjevanja in dela doma, saj je čas, ki ga imamo v posameznem razredu na voljo, namenjen predstavitvi novih snovi in nadgradnji znanj, katere naj bi otroci utrdili doma, seveda je za-to treba dobro in pozorno poslušati in slediti pouku.

Več o predmetu Nauk o glasbi . . . tukaj!

Več o predmetu Solfeggio . . . tukaj!

Programi v glasbenem izobraževanju . . . tukaj!

Zapisala: Damijana Blažič, prof.

 

© 2024 Glasbena šola Slovenske Konjice. Vse pravice so pridržane. Izdelal: Maksima Web art