• 03 759 39 03
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Galerija 2020

Galerija 2020 (3)

1, 24.01.2020 07:47

Nastop tekmovalcev

Napisal

Četrtek, 23. 1. 2020, koncertna dvorana Glasbene šole Slovenske Konjice, nastop tekmovalcev!

Na nastopu so se predstavili učenci, ki se letošnje šolsko leto pripravljajo na predtekmovanje mladih glasbenikov Slovenije - TEMSIG. Na odru koncertne dvorane Glasbene šole Slovenske Konjice so se našim tekmovalcem pridružili tudi učenci Glasbene šole Slovenska Bistrica.

Našo šolo zastopajo naslednji učenci: Karl Mohor Jevšenak (harmonika), Ksaver Jevšenak (pozavna), Filip Ograjenšek (pozavna) in Erazem Jaša Šretl (evfonij). Njihovi mentorji so Bojana Matavž, Matej Leskovar in Jernej Senegačnik ml., na klavirju jih spremljata Živa Skrbiš in Franja Kmetec.

Do tekmovanja je še dobrih 10 dni in še kar nekaj časa, da izpilijo program. Želimo jim dober nastop na tekmovanju in veliko glasbenih užitkov.

Sreda, 22. 1. 2020, Glasbena šola Rogaška Slatina, revija komornih skupin.

Srečanja v takšni obliki so nastala na pobudo ravnateljev celjsko koroške regije, z namenom druženja učencev, srečanja učiteljev in posledično izmenjave dobrih praks, predstavitve različnih komornih sestavov s povdarkom pomembnosti kakovostnega izobraževanja v javnih glasbenih šolah. Srečanje v Rogaški Slatini je bilo tretje po vrsti. Prvo takšno je bilo v Slovenj Gradcu in lansko leto v Laškem. 

Našo šolo je tokrat zastopala komorna skupina "Kvartet pozavn", pod mentorstvom učitelja Mateja Leskovarja. V kvartetu so nastopili poleg učitelja še, Mihel Lončarevič Rebernak, Luka Fijavž in Filip Ograjenšek.

Iskrene čestitke za nastop, bili so odlični.

V četrtek, 16. 1. 2020 so se v koncertni dvorani Glasbene šole Slovenske Konjice predstavili študentje Akademije za glasbo iz Ljubljane. Nastopil je trobilni kvintet, njihov mentor je profesor Jure Gradišnik. Natopajočim se je v drugem delu koncerta pridružil tudi mentor Jure Gradišnik. Abonmajski koncert je bil drugi koncert iz cikla "Klasika", ki ga skupaj v tem šolskem letu organizira Center za kulturne prireditve Slovenske Konjice in Glasbena šola Slovenske Konjice v sodelovanju z Glasbeno mladino Slovenije.

Iskrena hvala in čestitke za čudovit večer.

© 2020 Glasbena šola Slovenske Konjice. Vse pravice so pridržane. Izdelal: Maksima Web art